Tags

, , , ,

Kiekvienas automobilių servisas jau nebeatsieja savo įprastos darbo dienos kompiuterinės diagnostikos. Tai vienas svarbiausių procesų, kuris palengvina serviso darbus, kuomet patikrinamas automobilis ir galima atrasti tam tikros dalius ar mechanizmo gedimą. Autodiagnostika yra viena svarbiausių automobilio remonto procesų. Tačiau, ar tai visgi yra visgi vienas svarbiausių automobilio remonto procesų?

diagnostikos-irangaAutodiagnostika – specialus kompiuterinis tyrimas, kurio metu atliekamas įvairių automobilių sričių patikrinimas ir, jeigu reikia, gedimo ir defekto paieška. Tikrinant gali atrasti įvairius gedimus. Automobilio variklis yra viena svarbiausių automobilio dalių, o būtent su automobilio varikliu galima atlikti daugiausiai kompiuterinės diagnostikos funkcijų. Todėl su diagnostikos įranga galima nustatyti kodėl variklius dirba netvarkingai ir kokie gedimai yra patirti. Prijungtas diagnostikos prietaisas gali parodyti ne tik variklio defektus, tačiau ir įvairių kitų automobilio mechanizmų. Jei variklyje yra kažkoks gedimas, tai autodiagnostika gali tikrai tai parodyti ir tiksliai pasakyti koks tai gedimas yra.

Žinoma, su diagnostikos įranga jūs nepamatysite ar variklyje yra per mažai tepalų, ar laikas keisti variklio tarpinę ir kiti panašūs. Tačiau tą galima patikrinti ir lengvesniais būdais. Jeigu atliekama autodiagnostika varikliui, galima patikrinti kitus svarbius dalykus, pavyzdžiui, ar dirba visi variklio cilindrai, ar veikia su varikliu susiję mechanizmai ir, ar pats variklius yra sugedęs. Todėl serviso mechanikas gali greitais nustatyti koks gedimas yra automobilyje.

Tačiau reikia nepamiršti, kad autodiagnostika gali patikrinti ne tik variklį, tačiau ir kitus variklio mechanizmus, tarkim EGR vožtuvą, oro pagalvių sistemą, ABS ir kitus. Įprastai serviso mechanikui šiuo mechanizmus būtų labai sunku patikrinti. Būtų sugaišta labai daug laiko, būtų nepatogu, tektų spėlioti ar tai tikrai toks gedimas, klientas ilgiau neatgautų mašinos. Todėl neturint diagnostikos įranga procesai servisui sulėtėja. O pati autodiagnostika palengvina daugybę procesų ir pagerina darbų našumą. Šiuolaikiniam servisui, tai yra labai svarbus procesas, kadangi nereikia spėlioti koks tai yra gedimas, ardyti automobilio spėjant ar tikrai toje vietoje yra gedimas. Greitai ir aiškiai atliekamas automobilio remontas, kuris džiugina ir serviso darbuotojus ir klientus.